Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Munții Aninei, din județul Caraș-Severin și este una din cele mai frumoase cascade din România. Cascadă Bigăr se află în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre
localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B ș la jumătatea distanței
dintre Ecuator și Polul Nord, pe aici trece Paralela 45. Noi am vizitat cascada în drum spre Eftimie Murgu, de unde am urcat spre vârful Svinecea Mare, apoi ne-am dus la Cascada Moceriș. Cascada am văzut-o la un debit normal de apa dar am fotografiat-o și după 2 zile de ploaie. Aproape nu o mai recunoști când debitul de apa este foarte crescut. (vezi foto)
Munții Găina sunt o grupă montană a Munților Apuseni aparținând de
lanțul muntos al Carpaților Occidentali. Cel mai înalt vârf este Vârful
Găina cu 1.486 m.
Aici are loc Târgul de fete la
care participă fetele de măritat sau fetele…
Munții Ṭarcu fac parte din Grupa Retezat - Godeanu aparținând Carpaților Meridionali
Culmea principală are orientare dinspre nord-est înspre sud-vest. Altitudinea maximă a masivului este atinsă în Vârful Căleanu, cu 2.192 m, Vârful Țarcu cu 2.190…
Drumul din Lunca Bradului pana la intrarea în traseu( La Ferăstrău) este bun, se poate parcurge cu orice tip de mașină. Aici am avut surpriza sa găsim unul din cele mai frumoase locuri de campare, și chiar ne-am propus sa revenim. Poteca…
Masivul Ciucaș face parte din grupa Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Se învecinează cu Munții Tătaru și Munții Siriu la sud-est și est, Depresiunea Întorsurii, Munții Întorsurii la nord și Munții Grohotiș…
Dacă ți-a plăcut dă un like paginii noastre.
Proiectul jurnaldedrumetii.ro a pornit din dorința de a ajuta pe cei ce doresc sa străbată potecile munților, împărtășind din experiența noastră. Dacă consideri că ți-au fost utile informațiile de pe blog susține și tu proiectul nostru.
Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.
Acest jurnal arata detaliile drumețiilor făcute de mine și nu reprezintă trasee omologate. Uneori, bocancii mă duc și pe poteci nemarcate, motiv pentru care te invit să citești cu atenție descrierea traseului și să nu te aventurezi dacă nu cunoști zona foarte bine. Dacă ți-a plăcut articolul și l-ai găsit util, lasă un comentariu.
Scotocind harta Trascăului pentru a găsi noi obiective de atins, redescoperi vârfuri pe care îți dorești să pui bocancul, chiar dacă nu există poteci sau marcaje. Traseele spre vârfurile nemarcate sunt o adevărată provocare. Îți faci un trail…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulțumim pentru comentariu îți vom răspunde cât mai curând posibil.