pe vise nu se pune praful

Grecia - Insula Thassos: Vârful Ypsarion 1204m .

Rasarit Vârful Ypsarion 1204m - Thassos - Greece
Știi care e cea mai faină zi când mergi la mare? E aia în care urci pe munte. Nu știu cum pot femeile astea să "zacă" o săptămână pe șezlong, pe mine m-o durut fundul după 2 ore, mai ales că de pe plaja din Skala Potamia, când iți întorci capul, vezi în toată splendoarea, vârful Ypsarion, cel mai înalt punct de pe insula Thassos. No zi tu, unde crezi că mi-o stat mie capu' tot sejurul? Bineînțeles că am adus bocancii cu noi, a rămas doar să stabilim o zi în care urcăm.

Traseu Vârful Ypsarion 1204m:

Skala Potamia - Potamia - Vârful Ypsarion 1204m
 marcaj:
"mai mic ca al nostru 😏"
  • Coordonate intrare în traseu: 40°43'02.0"N 24°43'36.6"E
  • Durata: 6h:47'
  • Distanta parcursa:18,46km (din Skala Potamia
  • Diferențe de nivel: ➚1204m➘
  • Dificultate: mediu
  • Starea marcajelor: -
  • Tip traseu: dus-întors
  • Surse de apa: In satul Potamia este un izvor cu apa foarte buna,
    în zona apicultorilor mai este un izvor amenajat, dar nu ne-am putut apropia din cauza albinelor.
  • Obiective: Vârful Ypsarion 1204m
  • Participanți: Erika și Toni
  • Track ( Trail GPS Ypsarion Thassos)
  • Data: 09.08.2017 
Din Skala Potamia până la punctul de intrare în traseu din Potamia, sunt 3km. Am consultat programul curselor locale, și prima cursă era după ora 8, iar asta însemna să ne prindă ora 15 pe munte, ceea ce era de evitat, la aproape 40 grade. Pentru cei 3 km nu se merita să închiriem o mașină, asa că nu a rămas decât să mergem pe jos. La ora 5 dimineața plecam de la Vila unde era cazați, când am ajuns în capătul satului de unde se intra în traseu, era încă întuneric, ne-am instalat frontalele, și am pornit la drum. Punctul de intrare în traseu (pe care l-am fotografiat la întoarcerea de pe traseu.)
 Primele câteva sute de metri am continuat pe un drum pe care îl folosesc localnicii, ca acces la numeroasele stupine care erau aliniate, prin grădini, pe ambele părți ale drumului. Știam de existența lor de la proprietarul vilei, când am cerut explicații, pentru albinele de pe plaja, asta era și motivul pentru care în stațiune nu se folosesc pesticide pentru exterminarea țânțarilor. Mă gândeam cu groază cum vom trece printre ele la întoarcere, când vor fi agitate, și iritate de temperaturile mari.

 Musai să vezi cu ochii tăi, nu am suficiente cuvinte în vocabular pentru a putea exprima spectacolul oferit de marele astru, când se cațără pe linia orizontului. N-ai cum să nu faci 5 minute pauză, să deschizi ochii mari 👀, și să privești amuțit de măreția momentului. Mi-a venit în minte bancul ăla cu ciobanul întrebat de un turist:
 "Ciobanul, rezemat cu bărbia în ciomagul noduros, privea cu ochii goi, într-un punct fix, în zare.
- Ce faci bade, șezi și cugeți ?
- Nu, numa' șăd."
No exact asa eram eu în clipa aia, numa ședeam, cu mintea goală, privind la minunăția aia de răsărit. Zumzetul de albine care roiau în jurul nostru, ne-a scos rapid din euforie, și am pornit la drum.

Undeva la 500m altitudine se termină drumul, și începe urcarea pe potecă, semnalizat după cum se vede în imagine.



Pinii cu care e decorat muntele, mi-a adus aminte de Poteca Pisicii din Domogled

Un fruct interesant, nu m-am încumetat sa îl gust, poate o iau de nebun pe dealuri:)

Poteca foarte fain amenajată, cu coșuri de gunoi. Personal sunt de părere că, dacă ai adus cu tine un recipient plin îl poți duce și înapoi gol. Mă întrebam cine vine să golească coșurile de gunoi.😬
Indicatorul ne spune ca trebuie sa continuam spre dreapta.
poteca este foarte vizibila si nu ai cum sa te abați de la ea. Mai avem puțin si ajungem sus in creasta.
Ajunși sus în creastă găsim un indicator care îți arata destul de evident direcția în care trebuie să o iei. Contribuim și noi cu câteva pietre, așa îmi place mie să pun cate o piatră si peste momâile întâlnite pe traseele din Romania.

Ajungem la un refugiu - cabană, de fapt nu știu dacă e refugiu pentru că era închis. Vizavi este un foișor închis pe laterale cu policarbonat, care poate fi folosit de adăpost.
In partea dreaptă se poate vedea foișorul de care v-am zis.
Aici se țin și întâlnirile amatorilor de fotografii astrologice, un loc fain de campare, mai ales ca se poate ajunge și cu mașina.
Tot aici a început și nebunia albinelor, la un moment dat aveam impresia că trebuie să stăm cu gura închisă să nu ne intre în gură. In coltul imaginii se vede o "curioasă" care voia neapărat să ajungă pe blogul meu.
Am ajuns pe vârf mai repede decât credeam, panorama oferită de pe vârf este extraordinară, mai ales dacă prinzi cerul curat, ai posibilitatea de a vedea toată insula, iar imaginea cu localitățile așezate la picioarele tale sunt de nedescris. La finalul acestui articol este un clip video, nu-l rata.
Vârful Ypsarion 1204m
Vârful Ypsarion 1204m
Vârful Ypsarion 1204m
Vârful Ypsarion 1204m
Vârful Ypsarion 1204m, jos se vede satul Potamia de unde am urcat.
Vârful Ypsarion 1204m
Vârful Ypsarion 1204m
Vârful Ypsarion 1204m
Vârful Ypsarion 1204m
După o ultima poza pornim înapoi spre Potamia, pe același traseu.

După ce am coborât de pe munte și am ajuns la drumul de acces, te lovește în cap căldura. Am schimbat bocancii cu ceva mai lejer, am făcut schimb și de "izmene", că mă frecam intre picioare de la transpirația care curgea pe mine, noroc că am avut apa suficientă la noi.
Populația insulei se ocupa în principal cu agricultura și creșterea animalelor și erau așezați prin satele din interiorul insulei, au migrat treptat către aceste așezări de pe țărm pe măsură ce turismul a început să devina importanta sursa de venit. Astfel, există mai multe "sate împerecheate", cum ar fi: Potamia - Skala Potamia, Kallirachi - Skala Kallirachis etc
satul Potamia
satul Potamia
satul Potamia
satul Potamia
satul Potamia cu străzi înguste, curate și pline de flori.
satul Potamia
Izvorul din Potamia cu apă rece care te îmbie la o baie, motiv pentru care am pornit rapid să ne aruncam în valurile Marii Egee.
Izvorul
satul Potamia
satul Potamia
Drumul din Potamia pană în Skala Potamia a fost un calvar, căldura asfaltului încins făceau ca cele 39 de grade sa fie resimțite la 50, simțeai ca te ard tălpile. Cred ca cei 3 km, încălțați în bocanci ar fi fost de neuitat, am fost inspirați să ne punem încălțăminte de schimb.
Amu' pot zice cu satisfacție că nu o să mă doară curu de la șezlong, și da, berea era rece și meritată!

Plaja din Skala Potamia și vârful Ypsarion de unde am coborat.

Acces:

Video Youtube

Distribuie pe:

Ultimele postari

S-ar putea să-ti placă si:
  • Pestera Cetatile Radesei
    08.06.2020 - 0 Comments
    Ziua 1: 6 iunie 2020: Glăvoi - Poiana Ponor - Lumea Pierdută - Peștera de la Căput (circuit)  Ziua 2: 7 iunie 2020 : Circuitul Galbenei ( Pietrele Galbenei - Peștera Ghețarul Focul Viu - Poiana Florilor - Cheile Galbenei - Izbucul Galbenei -…
  • Vârful Mija, Munții Parâng.
    10.10.2021 - 0 Comments
       În urmă cu trei săptămâni am urcat pe Parângul Mare și am coborât la Cabana Groapa Seacă prin Valea Roșiile, apoi am urcat pe vârfurile Găuri, Coasta lui Rus și Piatra Tăiată încheind circuitul pe la cel mai mai mare lac…
  • Munții Oaș: Vârful Piatra Vâscului.
    06.06.2022 - 0 Comments
       Munții Oaș sunt o grupă muntoasă a Carpaților Maramureșului și Bucovinei, aparținând de Carpații Orientali, iar cel mai înalt punct din acest masiv este vârful Piatra Vâscului, pe care mi-am dorit foarte mult sa ajung pentru al adăuga…
  • Orașul Ohrid, Macedonia. Lacurile Mavrovo, Debar si Ohrid.
    24.07.2022 - 0 Comments
    După ce am coborât de pe Korab, aveam stabilit să dormim în același "camping" încă o noapte, dar ținând cont de faptul ca am terminat tura relativ repede, am decis să plecăm spre următoarele destinații. Din Trnica până;la lacul Ohrid aveam cca 90 km…
Dacă ți-a plăcut dă un like paginii noastre.
Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.
Distribuie:

Postări asemănătoare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru comentariu îți vom răspunde cât mai curând posibil.

Ultimele postari:

Recomandarea noastra:

  • Lunca Ampoitei - Platou Ciumerna - Pestera Cailor - Iezer Ighiel
    17.04.2016 - 0 Comments
    Traseu:  Lunca Ampoitei - Platou Ciumerna - Peștera Cailor (prima parte a traseului a fost făcut pe poteca nemarcată) Platou Ciumerna - Peștera Cailor - Iezer Ighiel - Lunca Ampoitei  marcaj: Coordonate intrare în traseu:…

Search

Google Translate

Postări populare

POSTĂRI POPULARE

Mai poți vedea și:

  • Minunățiile ascunse ale Munților Trascău: Ochiul Balaurului.
    18.04.2021 - 2 Comments
    Acolo sus, pe crestele munților Trascău, primăvara e doar un zvon, șoptit parcă, de frica iernii ce nu vrea să plece. Vântul rece aleargă nebunește…
  • Izbucul Tăuz
    29.04.2017 - 0 Comments
    Izbucul Tăuz - arie protejata din Munții Bihor, aflat la baza unui perete stâncos ce se îndreaptă aproape vertical către cer. Alimentat cu pârâul…
  • Podul Bei - Ochiul Bei - Cascada Beusnita
    09.07.2017 - 0 Comments
    Traseu :Podul Bei - Ochiul Bei - Cascada Beusnita Podul Bei - Camping Valea Bei - Păstrăvărie aproximativ (5km - 1,5h) poate fi parcurs cu orice…
  •  Giola - Piscina Sirenelor - Lacrima Afroditei - Insula Thassos
    04.07.2010 - 0 Comments
    Mitologia greaca spune ca Giola era "Ochiul lui Zeus" cu care își spiona soția, alta legenda spune ca a fost creata de Zeus pentru Afrodita, de…
  • Vârful Zlata 2142m si Lacul Zănoaga Mare.
    26.05.2019 - 0 Comments
     26 mai 2019, ora 7 fără 5 minute,  joc de glezna cu buletinul în mana în fata secției de votare nr 56 din Aiud. Am înțeles ca am votat…
  • Piatra Cheii
    27.01.2019 - 0 Comments
    Iernile în Munții Trascăului sunt fantastice, colinele înzăpezite presărate cu gospodarii "aruncate" parcă la mântuială, creează un cadru feeric,…
  • Vârful Pietrosul Rodnei 2303 m
    15.05.2016 - 0 Comments
    Vârful Pietrosul Rodnei 2303 m este cel mai înalt vârf din Munții Rodnei și cel mai înalt vârf din Carpații Orientali, asa ca oricine își dorește…
  • Carpatii Orientali.
    01.03.2007 - 0 Comments
    Carpații Orientali reprezintă unul din marile segmente montane ale munților Carpați, și se află pe teritoriul României, Ucrainei, Slovaciei și…
  • Peștera Liliecilor - Moneasa
    22.02.2020 - 0 Comments
      La începutul traseului veți găsi un anunț în care sunteți avertizați ca traseul este închis. Traseul se poate parcurge fără probleme, mai…
  • Orașul Ohrid, Macedonia. Lacurile Mavrovo, Debar si Ohrid.
    24.07.2022 - 0 Comments
    După ce am coborât de pe Korab, aveam stabilit să dormim în același "camping" încă o noapte, dar ținând cont de faptul ca am terminat tura relativ…
  • Cheile Turcului - Platoul Carstic Ciumerna - Peștera Bisericuța
    04.04.2017 - 0 Comments
    Traseu: Întregalde - Cheile Turcului - Intersecție cu BR marcaj:  Muntele Bucerzii - Dl. Dadului - Dl.Albii - Poiana Albii -…
  • Ghetarul de la Scarisoara
    08.04.2018 - 0 Comments
    Traseu : Garda Seaca - Ghețarul de la Scărișoara Marcaj:…
  • Cascada Burăul Mare, Munții Locvei.
    16.04.2022 - 0 Comments
    Dacă ajungi în zona Moldova Noua musai să te abați să vizitezi această cascadă. Situată la o distanță de doar 6 km de centrul localității…
  • Piatra Craivii 1078 m
    22.03.2015 - 0 Comments
    Traseu: Bucerdea Vinoasă - sub Piatra Craivii marcaj: varful Piatra Craivii marcaj: Coordonate intrare în traseu: 46°09'16.4"N…
  • Piatra Secuiului -  Coltii Trascaului
    06.11.2016 - 0 Comments
    jurnaldedrumetii.ro 2025

Mai poti vedea:

  • Cabana Bârcaciu. Muntii Fagaras
    31.01.2021 - 0 Comments
    Iarna când crestele Făgărașului sunt dificil de atins, urcam spre cabanele de munte, pentru un ceai, ajutând astfel, cu o mica consumație, chiar…
  • Ineleț ...
    03.12.2016 - 0 Comments
    Ineleț - unul din cele mai izolate sate din Romania. Ziua 1 - Varful Domogled - Cheile Feregari  Ziua 2 - Cascada Vânturătoarea - Cheile…
  • Cariera - Cabana Negoiu - Custura Sărații - Vârful Negoiu
    25.07.2021 - 1 Comments
    Despre Custura Sărații se spune că este cel mai dificil traseu marcat din România. Traseul este catalogat ca fiind unul din cele mai periculoase din…
  • Varful Ugerului. În căutarea primăverii.
    01.03.2020 - 0 Comments
    Calendaristic la 1 martie vine primăvara. Am zis! In realitate nu e chiar asa, sus pe munte iarna face legea, încă. Primele tentative ale…
  • Cheile Turcului - Platoul Carstic Ciumerna - Peștera Bisericuța
    04.04.2017 - 0 Comments
    Traseu: Întregalde - Cheile Turcului - Intersecție cu BR marcaj:  Muntele Bucerzii - Dl. Dadului - Dl.Albii - Poiana Albii -…

Arhivă

Etichete

Albania (2) Ansamblul de mori de apă de la Rudăria (1) Arborele Sequoia (2) Arieșeni (1) Avenul Bortig (1) Babele la Sfat (1) Balcon Bedeleu (2) Balos Beach (1) Banski Suhodol (1) Băile Herculane (1) Bâlea Lac (1) Brana Caprelor Bucegi (1) Brana Caprelor Buila Vanturarita (1) Brana Caprelor Trascau (2) Bucovina (1) Bulgaria (6) Cabana Barcaciu (1) Cabana Bârcaciu (1) Cabana Buta (2) Cabana Cheia (2) Cabana Ciucaș (1) Cabana Dochia (2) Cabana Groapa Seaca (1) Cabana Mălăiești (2) Cabana Muntele Rosu (1) Cabana Negoiu (1) Cabana Piatra Mare (1) Cabana Piatra Singuratica (2) Cabana Podragu (2) Cabana Suru (1) Cabana Valea Sâmbetei (2) Cabana Voina (1) Canionul 7 Scari (1) Canionul Samaria (1) Carpații de Curbura (9) Carpații Meridionali (27) Carpații Occidentali (13) Carpații Orientali (29) Cascada Apa Spânzurată (1) Cascada Bâlea (1) Cascada Beusnita (1) Cascada Bigăr (1) Cascada Burăul Mare (1) Cascada Cailor (1) Cascada Cârșa (1) Cascada Cociului (1) Cascada de Travertin (2) Cascada Duruitoarea (1) Cascada Evantai (1) Cascada Fecioara Maria (2) Cascada Krushuna (1) Cascada Misterioasa (1) Cascada Moara Dracilor (1) Cascada Moceriș (1) Cascada Modăvița (1) Cascada Pătrăhăiţeşti (1) Cascada Șușara (1) Cascada Vălul Miresei (1) Cascada Vânturătoarea (2) Cascada Vârciorog (3) Cazanele Dunării (1) Căldarea Berbecilor (1) Cătunul Cheia (1) câinii de la stână (1) cel mai înalt vârf din (77) Cerdacul Stanciului (1) Cetatea Mălăiești (1) Cetatea Medievala Bologa (1) Cetatea Trascaului (1) Cheile Băniței (1) Cheile Caprei (1) Cheile Corcoaiei (1) Cheile Crivadia (1) Cheile Dragoiului (1) Cheile Feregari (2) Cheile Galbenei (2) Cheile Jelărăului (1) Cheile Nerei (1) Cheile Rametului (1) Cheile Râmețului (1) Cheile Silosului (1) Cheile Șușara (1) Cheile Tâmnei (1) Cheile Turcului (1) Cheile Țâsnei (3) Cheile Vălișoarei (2) Circuitul Foișoarelor (1) Circuitul Galbenei (3) Coltul Plesii (1) Creasta Cocosului (2) Creasta Cocoșului (1) Creasta Oslea (3) Creasta Sudică (1) Crovul Mare (2) Crovul Medved (1) Crovul Porculuivârful Pietrele Albe (1) Crucea Albă (1) Custura Sărății (1) Cușma Dorobanțului (1) Drumul lui Deubel (1) Efectul Gloria (1) Fața Pietrii (1) Fântâna Moșului (1) Fereastra Zmeilor (2) Fundatura Ponorului (1) Gaura Turcească (1) Ghețarul de la Scărișoara (1) Giola (1) Golem Korab 2764m (1) Grecia (5) Groapa Ruginoasa (2) Grota cu Aburi (1) Grota Haiducilor (2) Grota lui Serban (1) Grup montan separat (1) Grupa Bucegi (5) Grupa Carpații Maramureșului și Bucovinei (13) Grupa Carpații Moldo-Transilvani (8) Grupa Iezer-Păpușa-Făgăraș (10) Grupa Munții Apuseni (15) Grupa Parâng-Șureanu-Lotrului (3) Grupa Retezat Godeanu (10) Gura Diham (1) Hornul Mare (1) Iezerul Caprei (1) Iezerul Șureanu (1) Iezerul Triunghiular (1) Inelet (1) Insula Creta (3) Insula Thassos (3) Izbucul Cotețul Dobreștilor (1) Izbucul Tauz (2) Jepii Mici (1) Kakoskala (1) Koncheto (1) La 3 pasi de moarte (2) La Găvane (1) La Lanțuri (1) La Prepeleac (1) Lacul Galesu (1) Lacul Balea (1) Lacul Bucura (2) Lacul Capra (1) Lacul Călțun (1) Lacul Debar (1) Lacul Dracului (1) Lacul Galeș (1) Lacul Gâlcescu (2) Lacul Lala (1) Lacul Lung (2) Lacul Mavrovo (2) Lacul Mândra (1) Lacul Mija (2) Lacul Ohrid (1) Lacul Pencu (1) Lacul Podragu (1) Lacul Podu Giurgiului (1) Lacul Roșiile (2) Lacul Vidal (1) Lacul Vinderel (1) Lacul Vulturilor (1) Lacul Zănoaga Mare (2) Louki (1) Louki Mytika (1) Lumea Pierduta (2) Lumea Pierdută (1) Macedonia (2) Marcajele si indicatoarele turistice (1) Marele Grohotiș (1) Masivul Buila Vânturarița (2) Masivul Cozia (1) Masivul Muntele Mare (8) Masivul Muntele Mic (3) Masivul Piatra Mare (1) Masivul Piule-Iorgovanu (7) Masivul Postăvarul (1) Masivul Vlădeasa (1) Măgura Uroiului (1) Minele de fier medievale (1) Muntele Cetii (1) Muntele Olimp (1) Muntii Apuseni (1) Muntii Rez (1) Munții Almăjului (5) Munții Aninei (6) Munții Apuseni (4) Munții Baiului (1) Munții Balcani (3) Munții Banatului (4) Munții Bârgău (1) Munții Berzunți (1) Munții Bihor (30) Munții Bucegi (5) Munții Călimani (3) Munții Căpățânii (3) Munții Ceahlău (2) Munții Cernei (8) Munții Cindrel (6) Munții Ciucaș (4) Munții Codru Moma (2) Munții Cozia (1) Munții din Romania (1) Munții din România (1) Munții Dobrogei (1) Munții Dognecei (1) Munții Făgăraș (23) Munții Găina (2) Munții Ghițu (1) Munții Gilău (2) Munții Giumalău (1) Munții Giurgeului (1) Munții Godeanu (2) Munții Goșmanu (1) Munții Grohotiș (1) Munții Gurghiului (1) Munții Gutâi (1) Munții Harghita (1) Munții Hășmaș (2) Munții Iezer-Păpușa (1) Munții Igniș (1) Munții Întorsurii (1) Munții Latoriței (1) Munții Lăpușului (1) Munții Locvei (4) Munții Lotrului (3) Munții Maramureșului (2) Munții Măcin (1) Munții Mehedinți (11) Munții Meseș (1) Munții Metaliferi (2) Munții Neamțului (1) Munții Nemira. traversare (1) Munții Oaș (1) Munții Parâng (9) Munții Pădurea Craiului (1) Munții Penteleu (1) Munții Piatra Craiului (3) Munții Pirin (1) Munții Plopiș (1) Munții Poiana Ruscă (2) Munții Rarău (1) Munții Retezat (12) Munții Rila (1) Munții Rodnei (4) Munții Siriu (1) Munții Suhard (1) Munții Șes (1) Munții Șureanu (6) Munții Trascăului (40) Munții Tulișa (1) Munții Țaga (1) Munții Țarcu (1) Munții Țibleș (1) Munții Vâlcan (3) Munții Vlădeasa (1) Munții Vulcan (2) Munții Zărand (1) Muzeul Viu "La Origini" (1) Nordica (1) Obcina Feredeului (1) Ochii lui Dumnezeu (1) Ochiul Albastru (1) Ochiul Balaurului (1) Ochiul Bei (1) Padis (8) Padiș (2) Palaghia (1) Palma lui Dumnezeu (1) Paradise Beach (1) Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița (1) Pestera Caput (1) Pestera Cetatile Radesei (3) Pestera Podului (1) Peștera Bisericuța (5) Peștera Bolii (1) Peștera Calului (1) Peștera Căput (1) Peștera Coiba Mare (2) Peștera Coiba Mica (1) Peștera cu Apa (1) Peștera de la Groși (4) Peștera Devetashka (1) Peștera Focul Viu (1) Peștera Ghețarul de la Vârtop (1) Peștera Haiducilor (1) Peștera Liliecilor (1) Peștera lui Peștereanu (2) Peștera Maarata (1) Peștera Poarta Lui Ionele (1) Peștera Prohodna (1) Peștera Romanești (1) Peștera Soroniște (1) Peștera Valea Cetății (1) Peștera Vodopada (1) Peștera Zâduită (1) Piatra Butanului (2) Piatra Cetii (1) Piatra Cheii (1) Piatra Craivii (2) Piatra cu Urda (1) Piatra Grohotișului (1) Piatra Iorgovanului (3) Piatra Iorgovanului 2014m (1) Piatra Lăcrimată (1) Piatra lui Lucaci (1) Piatra Mare a Cloșanilor (1) Piatra Mica (1) Piatra Pușcată (1) Piatra Secuiului (3) Piatra Singuratica (1) Pietrele Albe (1) Pietrele Doamnei (1) Piscina Albastra (1) Piscul Negru (2) Platoul Carstic Ciumerna (6) Poarta Zmeilor (3) Podul Lui Dumnezeu (1) Podul Suspendat din Dâlma Ciocanelor (1) Poiana Balta Cerbului (1) Poiana cu Narcise (2) Poiana Glavoi (6) Poiana Glăvoi (1) Poiana Neamțului (1) Poiana Pelegii (2) Poiana Ponor (1) Portița Viștei (1) Porțile Închise (1) Prăpastia Ursului (1) Refugiul Agatat (1) Refugiul Agățat (1) Refugiul Călțun (1) Refugiul Turneanu (1) Retezatul Mic (3) Rimetea (3) Santinela (1) Scaunul Domnului (1) Scărița Belioara (5) Scocul Iarului (2) Scocul Urzicarului (1) Scutul Dobrogean (1) Spectrul Brocken (1) Spinarea Balaurului (3) Stâna lui Burnei (1) Strunga Doamnei (3) Șaua Jigora (1) Șaua Podragu (1) Șaua Șteflesti (1) Tăul dintre Brazi (1) The Blue Eye (1) Tigăile Mari (1) Trasee turistice Munții Trascăului (1) traversări (6) Turnu Rosu (1) ț ă â (1) utile (12) Valea Gaura (1) Valea lui Stan (1) Varful Borăscu (1) Varful Galbena (1) Vârful Albele 2013m (1) Vârful Arcer (1) Vârful Ardascheia (5) Vârful Arjana (1) Vârful Baiul Mare (1) Vârful Bătrâna (1) Vârful Biharia (2) Vârful Bihor (5) Vârful Biserica Motului (1) Vârful Bistriciorul (1) Vârful Bodea (1) Vârful Bora (1) Vârful Boul (1) Vârful Bran (1) Vârful Brusturu (1) Vârful Bucsoiu (2) Vârful Bucura Dumbrava (3) Vârful Bucura1 (1) Vârful Buhăescu Mare (1) Vârful Capra (2) Vârful Capul Dealului (1) Vârful Cațaveiu 2287m (1) Vârful Căleanu (1) Vârful Cârja (3) Vârful Chica Fedeleșului (1) Vârful Chicera Comorii 1475m (1) Vârful Cindrel (2) Vârful Ciortea Est (1) Vârful Ciortea Vest (1) Vârful Ciucaru Mare (1) Vârful Ciucaș (2) Vârful Ciuha Mare (1) Vârful Coasta lui Rus (1) Vârful Colții Obârșiei (1) Vârful Corhanul Mare (1) Vârful Cornul Călțunului (1) vârful Coștegu (1) Vârful Cozia (2) Vârful Cracu Geamăna (1) Vârful Cristești (1) Vârful Cucurbăta Mare (5) Vârful Culmea Poeții (1) Vârful Custura (3) Vârful Dara (1) Vârful Dara 2500m (1) Vârful Data (2) Vârful Dâmbău (2) Vârful Dealul Mare (1) Vârful Domogled (2) Vârful Drocea (1) Vârful Farcău (1) Vârful Farcu (1) Vârful Fața lui Ilie (1) Vârful Foltea (1) Vârful Găina (1) Vârful Găuri (1) Vârful Gârbova (1) Vârful Gemănarea (1) Vârful Ghițu (1) Vârful Giumalău (1) Vârful Godeanu (1) Vârful Grohotiș (1) Vârful Gropșoarele (2) Vârful Gugu (1) Vârful Harghita Mădăraş (1) Vârful Hăghimașu Mare (1) Vârful Hășmașul Mare 1792m (2) Vârful Hârtopul Darei (1) Vârful Hârtopul Darei 2506m (1) Vârful Heniul Mare (1) Vârful Hodrângușa (1) Vârful Holmul Arșiței (1) Vârful Iezerul Mare (1) Vârful Igniș (1) Vârful Inălățul Mare (1) Vârful Ineu (1) Vârful Ineuț (1) Vârful Izerului 2429m (1) Vârful Izoiu (1) Vârful Korab 2764m (1) Vârful Kutelo (1) Vârful la Fundul Bândei 2454m (1) Vârful La Om (Piscul Baciului) (2) Vârful Laițel (1) Vârful Laițel 2390m (1) Vârful Leordișului (1) Vârful Lespezi (4) Vârful lui Pătru (1) Vârful lui Stan (2) Vârful Mare (1) Vârful Măgura (2) Vârful Măgura Mare (1) Vârful Măgura Priei (1) Vârful Mălâia (1) Vârful Mihăilecu (1) vârful Mija (1) Vârful Mircii (2) Vârful Moldoveanu (4) vârful Muncelului (1) Vârful Muntele Mare 1826 m (1) Vârful Muntele Mic (2) Vârful Muntele Rosu (1) Vârful Musala (1) Vârful Mușetescu 2495m (1) Vârful Mytikas (1) Vârful Neamțului (1) Vârful Nedeia (1) Vârful Negoiu 2535m (4) Vârful Negoiu Unguresc (1) Vârful Negovanu (1) Vârful Nemira Mare (1) Vârful Netedu (1) Vârful Ocolit (2) Vârful Omu (4) Vârful Omului (1) Vârful Oslea (3) Vârful Padeș (1) Vârful Parângul Mare (3) Vârful Parângul Mic (1) Vârful Păpușa (4) Vârful Părăginoasa (1) Vârful Peleaga (5) Vârful Penteleu (1) Vârful Piatra Arsa (1) Vârful Piatra Ascuțită (1) Vârful Piatra Grăitoare (3) vârful Piatra Tăiată (1) vârful Piatra Vâscului (1) Vârful Pietrosu Călimani (1) Vârful Pietrosul Rodnei (2) Vârful Piliștea (1) Vârful Piule Iorgovanu 2081m (2) vârful Plaiului (1) Vârful Pleșu (1) Vârful Podeanu (1) Vârful Poienița 1437m (1) Vârful Pop Ivan (1) Vârful Postăvarul (1) Vârful Prejba (2) Vârful Presaca Coiagiului (1) Vârful Prisecu (1) Vârful Prislop (1) Vârful Prișca (1) Vârful Râpa (1) Vârful Retezat (4) Vârful Roșu (1) Vârful Saca Mare (1) Vârful Scara (2) Vârful Skala (1) Vârful Stoienița (1) Vârful Stracioru (1) Vârful Surdu (2) Vârful Suru (2) Vârful Svinecea Mare (2) Vârful Șandru Mare (1) vârful Șerban (1) Vârful Șerbota (1) Vârful Ștefanu (1) Vârful Șteflești (1) Vârful Șteviei (1) Vârful Șușcu (1) Vârful Tătaru (1) Vârful Timios Stavros 2456m (1) Vârful Toaca (1) Vârful Trescovăţ (1) Vârful Tulișa (1) Vârful Turcina Negovanului (1) Vârful Țagla (1) Vârful Țarcu (1) Vârful Țibleș (1) Vârful Țuțuiatul (1) Vârful Ugerului (3) Vârful Urlea 2473m (1) Vârful Văratec (1) Vârful Vânătarea Lui Buteanu (3) Vârful Vânturarița Mare (1) vârful Veju Mare (1) Vârful Vihren (2) Vârful Viștea Mare (4) Vârful Vlădeasa (1) Vârful Vulcan (2) Vârful Vultureasa (1) Vârful Ypsarion (1) Vârful Zăganu (1) Zăpodie (1)

Mai poți vedea:

  • Vârful Gropșoarele - Vârful Zăganu - Munții Ciucaș
    16.06.2016 - 0 Comments
    Masivul Ciucaș face parte din grupa Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al…
  • Cascada Fecioara Maria
    03.04.2021 - 0 Comments
    Meteo zicea ca sunt șanse de ploaie de 80% la ora 9 și de 100% la ora 12 asa ca am renunțat la…

Ne găsești si pe:

get this widget