pe vise nu se pune praful

Ansamblul de mori din Eftimie Murgu - Rudăria

 
Ansamblul de mori din Eftimie Murgu - Rudăria este cel mai mare complex molinologic din sud-estul Europei, a fost declarat monument istoric și introdus în patrimoniul național. Restaurarea morilor a fost realizata în anul 2000 de cei de la Muzeul Astra din Sibiu cu sprijin financiar EuroArt, fondul cultural European pentru România. Morile sunt așezate dea lungul pârâului Rudăria, începând din satul Eftimie Murgu (satul se numea înainte Rudăria, dar comuniștii l-au "rebotezat" prin '70, ca omagiu, la un secol de la moartea lui Eftimie Murgu - profesor de filosofie, jurist, om politic - născut în Rudăria) până în Cheile Rudăriei, pe parcursul a circa 3km. Rămâi impresionat de măiestria cu care oamenii au amenajat cursul râului pentru a direcționa apa spre mori, au construit diguri, au săpat și construit canale sau chiar au tăiat, cu dalta si ciocanul, tuneluri în piatra, au așezat morile la adăpostul unor stânci pentru a fi protejate de viituri.
     Noi ne-am început vizita din amonte, la întoarcerea din traseul Svinecea Mare, de la Moara cu Tunel și am coborât prin chei până în sat. Nu erau toate morile deschise, dar tabelele cu rândașii, frumos prinse în ramă, arată că sunt folosite, de către localnici. Mai jos spre sat am găsit și o moară deschisă, cu un gospodar, care măcina porumb. Acesta foarte amabil ne-a arătat principiul de funcționare al morii, și ne-a spus că "pe vremuri, totul era din lemn, acum rotile sunt construite din fier și nu se mai strică", practic este acționat de forța apei care "cade" pe "ciutura", roata orizontală care acționează "fusul", acesta este prins de "căpățâna ciuturii", un butuc de care sunt legate și sistemul de pale, pe care cade apa dându-i mișcarea de rotație, necesară pietrei de moară care este prinsa de fus. Pietrele de moara una numită "alergătoare" și cealaltă "stătătoare" au un sistemul de reglare intre ele care ii da posibilitatea morarului să aleagă viteza de măcinare și granulația făinii. Dacă ajungi în zonă cumpără și tu un kilogram de făină chiar dacă ți se pare mai scumpă, gustul merită diferența de preț.
În capul satului e o doamnă care face plăcinte, nu ezitați să luați, sunt delicioase, mai ales dacă vii ud și înghețat cum eram noi.

 


 

  • Coordonate (parcare): Eftimie Murgu
  • Durata:2-3h, in functie de cat timp stai de vorba cu localnicii :)
  • Distanta parcursa: 3km
  • Diferențe de nivel: 50m
  • Dificultate: ușor
  • Starea marcajelor: nemarcat
  • Obiective: Ansamblul de mori de apă de la Rudăria
  • Participanți: Erika și Toni
  • Data: 30.04.2019
Distribuie pe:

Ultimele postari

S-ar putea să-ti placă si:
  • Cheile Băniței
    31.08.2019 - 2 Comments
    Situate la doar 7 km de Petroșani, pe DN66/E79 intre Hațeg și Petroșani, Cheile Baniței sunt pe cât de necunoscute pe atât de spectaculoase. Cheile au lungime de aproximativ 250m și s-au format prin prăbușirea plafonului unei peșteri. Fenomen…
  • Munții Făgăraș: Cabana Podragu - Varful Moldoveanu.
    01.08.2021 - 0 Comments
      Anul asta am început cu Dara și Hârtopul, apoi am fost pe Negoiu. Când am ajuns pe vârful Scara în Bucegi am hotărât să refacem în vara asta toate vârfurile de peste 2500m din România și atunci am bifat vârfurile Omu și Bucura Dumbrava,…
  • Pestera Romanesti
    07.03.2021 - 0 Comments
    Dacă tot ne-a rămas timp după tura de dimineață de pe Padeș, am decis să vizităm și Peștera Romanești. Sunt două variante să ajungi la Peștera Romanești, una mai grea și una ușoară. Noi nu am găsit varianta ușoară, dar pentru asta învinovățesc…
  • Coltul Data, Munții Trascău
    03.09.2017 - 0 Comments
    Coltul Data nu impresionează prin înălțimea de doar 884m ci mai ales pentru panoramele ce pot fi admirate odată ce ai ajuns în punctele de belvedere ce le oferă. Cu siguranță sunt multi cei care subestimează un vârf ce nu ajunge la anumite…
Dacă ți-a plăcut dă un like paginii noastre.
Sustine jurnaldedrumetii.ro

Proiectul jurnaldedrumetii.ro a pornit din dorința de a ajuta pe cei ce doresc sa străbată potecile munților, împărtășind din experiența noastră. Dacă consideri că ți-au fost utile informațiile de pe blog susține și tu proiectul nostru.

Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.
Distribuie:

Postări asemănătoare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru comentariu îți vom răspunde cât mai curând posibil.

Ultimele postari:

Recomandarea noastra:

  • Vârful Tulișa 1792m
    19.05.2019 - 0 Comments
    Vârful Tulișa 1.792 - Cel mai înalt vârf din Munții Tulișa Munții Tulișa. sunt o grupă muntoasă a Munților Retezat-Godeanu, aparținând de Carpații Meridionali. Cel mai înalt pisc este Vârful Tulișa, având 1.792m. Traseu: Vârful Tulișa Uricani…

Search

Google Translate

Postări populare

POSTĂRI POPULARE

Mai poți vedea și:

  • Piatra Grohotișului, Munții Trascău.
    06.12.2020 - 0 Comments
    Scotocind harta Trascăului pentru a găsi noi obiective de atins, redescoperi vârfuri pe care îți dorești să pui bocancul, chiar dacă nu…
  • Piatra Craivii 1078 m
    22.03.2015 - 0 Comments
    Traseu: Bucerdea Vinoasă - sub Piatra Craivii marcaj: varful Piatra Craivii marcaj: Coordonate intrare în traseu: 46°09'16.4"N…
  • Padiș: Glăvoi - Poiana Ponor - Lumea Pierdută - Pestera de la Căput
    06.06.2020 - 0 Comments
    Ziua 1: 6 iunie 2020: Glăvoi - Poiana Ponor - Lumea Pierdută - Peștera de la Căput (circuit)  Ziua 2: 7 iunie 2020 : Circuitul Galbenei (…
  • Vârful Bora 2055m - Muntii Latoritei
    06.02.2016 - 0 Comments
      Munții Latoriței sunt o grupă muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului aparținând de lanțul muntos al Carpaților Meridionali. Cel mai…
  • Legende și povesti, Masivul Ceahlău.
    11.08.2020 - 0 Comments
                              Legenda spune ca Baba…
  • Munții Maramureșului, Vârful Farcău.
    04.06.2022 - 0 Comments
    Munții Maramureșului sunt cunoscuți adeseori sub denumirea de Carpații Păduroși, fac parte din Carpații Orientali din grupa Carpaților Maramureșului…
  • Poiana Pelegii - Vârful Peleaga 2509 m - Vârful Păpușa - Muntii Retezat
    05.07.2015 - 0 Comments
    Descriere : Traseu:  Poiana Pelegii - Lacul Bucura marcaj: Lacul Bucura - Vârful Peleaga 2509m - Șaua Pelegii - Vârful Păpușa…
  • Vârful Custura 2457m, Munții Retezat.
    30.05.2021 - 0 Comments
    Crestele înalte ale Retezatului sunt unele din cele mai frumoase din România, oferindu-ne priveliști de neegalat, unicate, iar noi montaniarzii, mai…
  • Vârful Prejba 1744 m - Muntii Lotrului
    28.02.2016 - 0 Comments
    Traseu:  Tălmăcel - Dl. Ștefăniță - Vârful Grecilor - Cabana Prejba - Vârful Prejba 1744m  marcaj: Coordonate intrare în…
  • Marcajele si indicatoarele turistice - tot ce trebuie să știi.
    08.03.2018 - Comments Disabled
    Marcajele turistice sunt utilizate pentru marcarea traseelor turistice montane și condițiile de detaliu tehnic pe care acestea trebuie să le…
  • Ghetarul de la Scarisoara
    08.04.2018 - 0 Comments
    Traseu : Garda Seaca - Ghețarul de la Scărișoara Marcaj:…
  • Munții Ciucaș: Vârful Ciucaș 1954 m.
    04.06.2016 - 0 Comments
    ziua 1 - Vârful Gropșoarele - Vârful Zăganu - Munții Ciucaș ziua 2 - Vârful Ciucaș ziua 3 - întoarcere pe Culmea Gropșoarele Ziua 2. - 4 iunie…
  • Piatra Secuiului, Munții Trascăului.
    10.02.2019 - 0 Comments
    Traseu: Piatra Secuiului Rimetea - Piatra Secuiului - spre Colțești  marcaj: Colțești - Rimetea marcaj: (marcajele nu se mai…
  • Munții Igniș, Vârful Igniș.
    13.03.2021 - 0 Comments
    Tura asta este dovada ca nu toate calculele de acasă dau cu cele de pe munte. am avut parte de o experienta destul de neplăcuta cu o coborâre de pe…
  • Vârful Suru 2283m - Munții Făgăraș
    24.10.2016 - 2 Comments
    22 - 23 Octombrie 2016 Traseu : Vârful Suru 2283m - Munții Făgăraș         Sâmbăta după masă lăsând în…

Mai poti vedea:

  •  Muntii Cindrel: Șaua Șteflești - Vârful Cindrel 2244 m.
    12.10.2014 - 0 Comments
    Traseu:  Șaua Șteflesti - Platoul Diavolului - Vârful Cindrel - Iezerul Mare  marcaj: Data:12 octombrie 2014 Coordonate…
  • Circuit Scocul Iarului - Valea Soarbele
    30.08.2020 - 0 Comments
    Săptămâna trecută am fost pe Scocul Urzicarului unde am rămas plăcut impresionați de frumusețea traseului, am decis ca weekendul acesta să îl…
  • Pestera Devetashka
    10.08.2021 - 0 Comments
    Peștera Devetashka (Деветашката пещера în bulgara) este o peșteră de origine carstica și este unul din principalele obiective turistice din…
  • Vârful Godeanu 1656m, Munții Șureanu.
    22.11.2020 - 0 Comments
    Dacă săptămânile trecute am urmărit magia culorilor din pădurile de foioase sau oceanul de ceață așternut la poalele Trascăului, de data asta…
  • Arieseni - Cheile Galbenei
    06.05.2013 - 0 Comments
     Din centrul comunei Arieșeni se urca pe valea Cobleș, treci de satul Cobleș iar când ajungi în cătunul Poienița continui pe valea Gojii până…

Arhivă

Etichete

Albania (2) Ansamblul de mori de apă de la Rudăria (1) Arborele Sequoia (2) Arieșeni (1) Avenul Bortig (1) Babele la Sfat (1) Balcon Bedeleu (2) Balos Beach (1) Banski Suhodol (1) Băile Herculane (1) Bâlea Lac (1) Brana Caprelor Bucegi (1) Brana Caprelor Buila Vanturarita (1) Brana Caprelor Trascau (2) Bucovina (1) Bulgaria (6) Cabana Barcaciu (1) Cabana Bârcaciu (1) Cabana Buta (2) Cabana Cheia (2) Cabana Ciucaș (1) Cabana Dochia (2) Cabana Groapa Seaca (1) Cabana Mălăiești (2) Cabana Muntele Rosu (1) Cabana Negoiu (1) Cabana Piatra Mare (1) Cabana Piatra Singuratica (2) Cabana Podragu (2) Cabana Suru (1) Cabana Valea Sâmbetei (2) Cabana Voina (1) Canionul 7 Scari (1) Canionul Samaria (1) Carpații de Curbura (9) Carpații Meridionali (27) Carpații Occidentali (13) Carpații Orientali (29) Cascada Apa Spânzurată (1) Cascada Bâlea (1) Cascada Beusnita (1) Cascada Bigăr (1) Cascada Burăul Mare (1) Cascada Cailor (1) Cascada Cârșa (1) Cascada Cociului (1) Cascada de Travertin (2) Cascada Duruitoarea (1) Cascada Evantai (1) Cascada Fecioara Maria (2) Cascada Krushuna (1) Cascada Misterioasa (1) Cascada Moara Dracilor (1) Cascada Moceriș (1) Cascada Modăvița (1) Cascada Pătrăhăiţeşti (1) Cascada Șușara (1) Cascada Vălul Miresei (1) Cascada Vânturătoarea (2) Cascada Vârciorog (3) Cazanele Dunării (1) Căldarea Berbecilor (1) Cătunul Cheia (1) câinii de la stână (1) cel mai înalt vârf din (77) Cerdacul Stanciului (1) Cetatea Mălăiești (1) Cetatea Medievala Bologa (1) Cetatea Trascaului (1) Cheile Băniței (1) Cheile Caprei (1) Cheile Corcoaiei (1) Cheile Crivadia (1) Cheile Dragoiului (1) Cheile Feregari (2) Cheile Galbenei (2) Cheile Jelărăului (1) Cheile Nerei (1) Cheile Rametului (1) Cheile Râmețului (1) Cheile Silosului (1) Cheile Șușara (1) Cheile Tâmnei (1) Cheile Turcului (1) Cheile Țâsnei (3) Cheile Vălișoarei (2) Circuitul Foișoarelor (1) Circuitul Galbenei (3) Coltul Plesii (1) Creasta Cocosului (2) Creasta Cocoșului (1) Creasta Oslea (3) Creasta Sudică (1) Crovul Mare (2) Crovul Medved (1) Crovul Porculuivârful Pietrele Albe (1) Crucea Albă (1) Custura Sărății (1) Cușma Dorobanțului (1) Drumul lui Deubel (1) Efectul Gloria (1) Fața Pietrii (1) Fântâna Moșului (1) Fereastra Zmeilor (2) Fundatura Ponorului (1) Gaura Turcească (1) Ghețarul de la Scărișoara (1) Giola (1) Golem Korab 2764m (1) Grecia (5) Groapa Ruginoasa (2) Grota cu Aburi (1) Grota Haiducilor (2) Grota lui Serban (1) Grup montan separat (1) Grupa Bucegi (5) Grupa Carpații Maramureșului și Bucovinei (13) Grupa Carpații Moldo-Transilvani (8) Grupa Iezer-Păpușa-Făgăraș (10) Grupa Munții Apuseni (15) Grupa Parâng-Șureanu-Lotrului (3) Grupa Retezat Godeanu (10) Gura Diham (1) Hornul Mare (1) Iezerul Caprei (1) Iezerul Șureanu (1) Iezerul Triunghiular (1) Inelet (1) Insula Creta (3) Insula Thassos (3) Izbucul Cotețul Dobreștilor (1) Izbucul Tauz (2) Jepii Mici (1) Kakoskala (1) Koncheto (1) La 3 pasi de moarte (2) La Găvane (1) La Lanțuri (1) La Prepeleac (1) Lacul Galesu (1) Lacul Balea (1) Lacul Bucura (2) Lacul Capra (1) Lacul Călțun (1) Lacul Debar (1) Lacul Dracului (1) Lacul Galeș (1) Lacul Gâlcescu (2) Lacul Lala (1) Lacul Lung (2) Lacul Mavrovo (2) Lacul Mândra (1) Lacul Mija (2) Lacul Ohrid (1) Lacul Pencu (1) Lacul Podragu (1) Lacul Podu Giurgiului (1) Lacul Roșiile (2) Lacul Vidal (1) Lacul Vinderel (1) Lacul Vulturilor (1) Lacul Zănoaga Mare (2) Louki (1) Louki Mytika (1) Lumea Pierduta (2) Lumea Pierdută (1) Macedonia (2) Marcajele si indicatoarele turistice (1) Marele Grohotiș (1) Masivul Buila Vânturarița (2) Masivul Cozia (1) Masivul Muntele Mare (8) Masivul Muntele Mic (3) Masivul Piatra Mare (1) Masivul Piule-Iorgovanu (7) Masivul Postăvarul (1) Masivul Vlădeasa (1) Măgura Uroiului (1) Minele de fier medievale (1) Muntele Cetii (1) Muntele Olimp (1) Muntii Apuseni (1) Muntii Rez (1) Munții Almăjului (5) Munții Aninei (6) Munții Apuseni (4) Munții Baiului (1) Munții Balcani (3) Munții Banatului (4) Munții Bârgău (1) Munții Berzunți (1) Munții Bihor (30) Munții Bucegi (5) Munții Călimani (3) Munții Căpățânii (3) Munții Ceahlău (2) Munții Cernei (8) Munții Cindrel (6) Munții Ciucaș (4) Munții Codru Moma (2) Munții Cozia (1) Munții din Romania (1) Munții din România (1) Munții Dobrogei (1) Munții Dognecei (1) Munții Făgăraș (23) Munții Găina (2) Munții Ghițu (1) Munții Gilău (2) Munții Giumalău (1) Munții Giurgeului (1) Munții Godeanu (2) Munții Goșmanu (1) Munții Grohotiș (1) Munții Gurghiului (1) Munții Gutâi (1) Munții Harghita (1) Munții Hășmaș (2) Munții Iezer-Păpușa (1) Munții Igniș (1) Munții Întorsurii (1) Munții Latoriței (1) Munții Lăpușului (1) Munții Locvei (4) Munții Lotrului (3) Munții Maramureșului (2) Munții Măcin (1) Munții Mehedinți (11) Munții Meseș (1) Munții Metaliferi (2) Munții Neamțului (1) Munții Nemira. traversare (1) Munții Oaș (1) Munții Parâng (9) Munții Pădurea Craiului (1) Munții Penteleu (1) Munții Piatra Craiului (3) Munții Pirin (1) Munții Plopiș (1) Munții Poiana Ruscă (2) Munții Rarău (1) Munții Retezat (12) Munții Rila (1) Munții Rodnei (4) Munții Siriu (1) Munții Suhard (1) Munții Șes (1) Munții Șureanu (6) Munții Trascăului (40) Munții Tulișa (1) Munții Țaga (1) Munții Țarcu (1) Munții Țibleș (1) Munții Vâlcan (3) Munții Vlădeasa (1) Munții Vulcan (2) Munții Zărand (1) Muzeul Viu "La Origini" (1) Nordica (1) Obcina Feredeului (1) Ochii lui Dumnezeu (1) Ochiul Albastru (1) Ochiul Balaurului (1) Ochiul Bei (1) Padis (8) Padiș (2) Palaghia (1) Palma lui Dumnezeu (1) Paradise Beach (1) Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița (1) Pestera Caput (1) Pestera Cetatile Radesei (3) Pestera Podului (1) Peștera Bisericuța (5) Peștera Bolii (1) Peștera Calului (1) Peștera Căput (1) Peștera Coiba Mare (2) Peștera Coiba Mica (1) Peștera cu Apa (1) Peștera de la Groși (4) Peștera Devetashka (1) Peștera Focul Viu (1) Peștera Ghețarul de la Vârtop (1) Peștera Haiducilor (1) Peștera Liliecilor (1) Peștera lui Peștereanu (2) Peștera Maarata (1) Peștera Poarta Lui Ionele (1) Peștera Prohodna (1) Peștera Romanești (1) Peștera Soroniște (1) Peștera Valea Cetății (1) Peștera Vodopada (1) Peștera Zâduită (1) Piatra Butanului (2) Piatra Cetii (1) Piatra Cheii (1) Piatra Craivii (2) Piatra cu Urda (1) Piatra Grohotișului (1) Piatra Iorgovanului (3) Piatra Iorgovanului 2014m (1) Piatra Lăcrimată (1) Piatra lui Lucaci (1) Piatra Mare a Cloșanilor (1) Piatra Mica (1) Piatra Pușcată (1) Piatra Secuiului (3) Piatra Singuratica (1) Pietrele Albe (1) Pietrele Doamnei (1) Piscina Albastra (1) Piscul Negru (2) Platoul Carstic Ciumerna (6) Poarta Zmeilor (3) Podul Lui Dumnezeu (1) Podul Suspendat din Dâlma Ciocanelor (1) Poiana Balta Cerbului (1) Poiana cu Narcise (2) Poiana Glavoi (6) Poiana Glăvoi (1) Poiana Neamțului (1) Poiana Pelegii (2) Poiana Ponor (1) Portița Viștei (1) Porțile Închise (1) Prăpastia Ursului (1) Refugiul Agatat (1) Refugiul Agățat (1) Refugiul Călțun (1) Refugiul Turneanu (1) Retezatul Mic (3) Rimetea (3) Santinela (1) Scaunul Domnului (1) Scărița Belioara (5) Scocul Iarului (2) Scocul Urzicarului (1) Scutul Dobrogean (1) Spectrul Brocken (1) Spinarea Balaurului (3) Stâna lui Burnei (1) Strunga Doamnei (3) Șaua Jigora (1) Șaua Podragu (1) Șaua Șteflesti (1) Tăul dintre Brazi (1) The Blue Eye (1) Tigăile Mari (1) Trasee turistice Munții Trascăului (1) traversări (6) Turnu Rosu (1) ț ă â (1) utile (12) Valea Gaura (1) Valea lui Stan (1) Varful Borăscu (1) Varful Galbena (1) Vârful Albele 2013m (1) Vârful Arcer (1) Vârful Ardascheia (5) Vârful Arjana (1) Vârful Baiul Mare (1) Vârful Bătrâna (1) Vârful Biharia (2) Vârful Bihor (5) Vârful Biserica Motului (1) Vârful Bistriciorul (1) Vârful Bodea (1) Vârful Bora (1) Vârful Boul (1) Vârful Bran (1) Vârful Brusturu (1) Vârful Bucsoiu (2) Vârful Bucura Dumbrava (3) Vârful Bucura1 (1) Vârful Buhăescu Mare (1) Vârful Capra (2) Vârful Capul Dealului (1) Vârful Cațaveiu 2287m (1) Vârful Căleanu (1) Vârful Cârja (3) Vârful Chica Fedeleșului (1) Vârful Chicera Comorii 1475m (1) Vârful Cindrel (2) Vârful Ciortea Est (1) Vârful Ciortea Vest (1) Vârful Ciucaru Mare (1) Vârful Ciucaș (2) Vârful Ciuha Mare (1) Vârful Coasta lui Rus (1) Vârful Colții Obârșiei (1) Vârful Corhanul Mare (1) Vârful Cornul Călțunului (1) vârful Coștegu (1) Vârful Cozia (2) Vârful Cracu Geamăna (1) Vârful Cristești (1) Vârful Cucurbăta Mare (5) Vârful Culmea Poeții (1) Vârful Custura (3) Vârful Dara (1) Vârful Dara 2500m (1) Vârful Data (2) Vârful Dâmbău (2) Vârful Dealul Mare (1) Vârful Domogled (2) Vârful Drocea (1) Vârful Farcău (1) Vârful Farcu (1) Vârful Fața lui Ilie (1) Vârful Foltea (1) Vârful Găina (1) Vârful Găuri (1) Vârful Gârbova (1) Vârful Gemănarea (1) Vârful Ghițu (1) Vârful Giumalău (1) Vârful Godeanu (1) Vârful Grohotiș (1) Vârful Gropșoarele (2) Vârful Gugu (1) Vârful Harghita Mădăraş (1) Vârful Hăghimașu Mare (1) Vârful Hășmașul Mare 1792m (2) Vârful Hârtopul Darei (1) Vârful Hârtopul Darei 2506m (1) Vârful Heniul Mare (1) Vârful Hodrângușa (1) Vârful Holmul Arșiței (1) Vârful Iezerul Mare (1) Vârful Igniș (1) Vârful Inălățul Mare (1) Vârful Ineu (1) Vârful Ineuț (1) Vârful Izerului 2429m (1) Vârful Izoiu (1) Vârful Korab 2764m (1) Vârful Kutelo (1) Vârful la Fundul Bândei 2454m (1) Vârful La Om (Piscul Baciului) (2) Vârful Laițel (1) Vârful Laițel 2390m (1) Vârful Leordișului (1) Vârful Lespezi (4) Vârful lui Pătru (1) Vârful lui Stan (2) Vârful Mare (1) Vârful Măgura (2) Vârful Măgura Mare (1) Vârful Măgura Priei (1) Vârful Mălâia (1) Vârful Mihăilecu (1) vârful Mija (1) Vârful Mircii (2) Vârful Moldoveanu (4) vârful Muncelului (1) Vârful Muntele Mare 1826 m (1) Vârful Muntele Mic (2) Vârful Muntele Rosu (1) Vârful Musala (1) Vârful Mușetescu 2495m (1) Vârful Mytikas (1) Vârful Neamțului (1) Vârful Nedeia (1) Vârful Negoiu 2535m (4) Vârful Negoiu Unguresc (1) Vârful Negovanu (1) Vârful Nemira Mare (1) Vârful Netedu (1) Vârful Ocolit (2) Vârful Omu (4) Vârful Omului (1) Vârful Oslea (3) Vârful Padeș (1) Vârful Parângul Mare (3) Vârful Parângul Mic (1) Vârful Păpușa (4) Vârful Părăginoasa (1) Vârful Peleaga (5) Vârful Penteleu (1) Vârful Piatra Arsa (1) Vârful Piatra Ascuțită (1) Vârful Piatra Grăitoare (3) vârful Piatra Tăiată (1) vârful Piatra Vâscului (1) Vârful Pietrosu Călimani (1) Vârful Pietrosul Rodnei (2) Vârful Piliștea (1) Vârful Piule Iorgovanu 2081m (2) vârful Plaiului (1) Vârful Pleșu (1) Vârful Podeanu (1) Vârful Poienița 1437m (1) Vârful Pop Ivan (1) Vârful Postăvarul (1) Vârful Prejba (2) Vârful Presaca Coiagiului (1) Vârful Prisecu (1) Vârful Prislop (1) Vârful Prișca (1) Vârful Râpa (1) Vârful Retezat (4) Vârful Roșu (1) Vârful Saca Mare (1) Vârful Scara (2) Vârful Skala (1) Vârful Stoienița (1) Vârful Stracioru (1) Vârful Surdu (2) Vârful Suru (2) Vârful Svinecea Mare (2) Vârful Șandru Mare (1) vârful Șerban (1) Vârful Șerbota (1) Vârful Ștefanu (1) Vârful Șteflești (1) Vârful Șteviei (1) Vârful Șușcu (1) Vârful Tătaru (1) Vârful Timios Stavros 2456m (1) Vârful Toaca (1) Vârful Trescovăţ (1) Vârful Tulișa (1) Vârful Turcina Negovanului (1) Vârful Țagla (1) Vârful Țarcu (1) Vârful Țibleș (1) Vârful Țuțuiatul (1) Vârful Ugerului (3) Vârful Urlea 2473m (1) Vârful Văratec (1) Vârful Vânătarea Lui Buteanu (3) Vârful Vânturarița Mare (1) vârful Veju Mare (1) Vârful Vihren (2) Vârful Viștea Mare (4) Vârful Vlădeasa (1) Vârful Vulcan (2) Vârful Vultureasa (1) Vârful Ypsarion (1) Vârful Zăganu (1) Zăpodie (1)

Mai poți vedea:

  • Munții Călimani, Vârful Pietrosu Călimani.
    02.07.2017 - 0 Comments
    Drumul din Lunca Bradului pana la intrarea în traseu( La Ferăstrău) este bun, se poate…
  • Marcajele si indicatoarele turistice - tot ce trebuie să știi.
    08.03.2018 - Comments Disabled
    Marcajele turistice sunt utilizate pentru marcarea traseelor turistice montane și condițiile…

Ne găsești si pe: