pe vise nu se pune praful

Samaria Gorges - Insula Creta


  În sud-vestul insulei Creta, Grecia, se află Canionul Samaria, adevărate ziduri înalte de piatră ce închid între ele un hău, în care altădată se ascundeau răufăcătorii și cei ce fugeau de eternele vendeta dintre satele cretane. O ravenă adâncă, pe alocuri cu pereți aproape verticali, despică spectaculos falezele și munții înalți din partea de vest a insulei Creta, Cheile Samaria șerpuiesc, când mai înguste, când mai late, urmând un traseu cu serpentine și meandre prin Levká Ori, adică Munții Albi, ai căror versanți sclipesc alb în soarele verii, iar iarna sunt îmbrăcați în zăpadă. Chiparoși, smochini și leandri cresc în crevasele din pereții cheilor. Pe alocuri, câte un chiparos matur și-a întins rădăcinile în fâșia subțire de calcar depusă pe piatră de apa ce se scurge din munți. Șoimi și vulturi planează pe cer, iar stoluri de stăncuțe se rotesc pe deasupra turistilor. Cheile au fost săpate în timp de râul Tarraíos, care curge paralel cu o falie între Masivul Pachnes spre est și munții Gíngilos și Volakiás spre vest. Iarna, râul se transformă într-un torent ce curge la vale cu vijelie, dar vara seamănă mai degrabă cu un pârâu cristalin, in unele locuri chiar dispare printre pietre.
  
 Canionul Samaria este situat în parcul Național Samaria, în Munții Albi din Creta de Vest și este considerat unul din marile atracții ale Cretei. Trebuie să știți ca pentru traversarea canionului ai nevoie de la 5 până la 7 ore pe teren destul de accidentat, așa că va trebui să aveți condiție fizica și experiență pentru a vă bucura de drumeție. Canionul Samariei din  Parcul Național Samaria se deschide în mod normal publicului la începutul lunii mai. Data la care se deschid canionul variază, s-ar putea deschide puțin înainte de 1 mai, pe 1 mai sau mai târziu (dacă vremea este rea sau lucrările de reparații sunt târzii) și se închide publicului la sfârșitul lunii octombrie, dar se poate închide mai devreme dacă ploile de toamnă (normale în octombrie) deteriorează traseul sau fac ca unele stânci să fie instabile. Canionul Samaria se închide și în zilele ploioase când există pericolul căderilor de pietre și pe timpul iernii. Canionul se deschide zilnic la răsăritul soarelui (astfel încât ora exactă va varia în funcție de perioada anului) și se închide seara. Dacă doriți să intrați în parc după ora 14.00, nu veți avea voie să treceți peste primul sfert de traseu și va trebui să vă întoarceți la punctul de plecare.
Taxa de intrare este de 5,00 Euro pentru adulți, gratuit pentru copiii sub 15 ani, iar studenții au o reducere de 50%. Cheile Samariei au o lungime de aproximativ 16 km și încep de la o altitudine de 1230m și coboară pe malul Mării Libiene în satul Agia Roumeli. Pe verso biletului este tipărită o mini-harta în care sunt evidențiate toalete, izvoare amenajate și locuri de popas, dar nu sunt toate.
Traseul prin Canionul Samaria are o lungime de 13 km, la care se mai adaugă și cei 3 km în plus până în portul Agia Roumeli de la ieșirea din Parcul Național făcând un total de cca 18 km. (pe track-ul făcut de mine am avut un total de 18,63km). Când am fost noi, imediat după tavernă era un tip cu un microbuz care te ducea în port cu 2 euro. 
Grecii se laudă ca fiind cel mai lung din Europa, probabil ei nu au auzit de Verdon Gorges din sudul Franței, care are o lungime de peste 20km. Nu as putea sa va zic cu certitudine când este cel mai bun moment sa începi drumeția, dacă pornești dimineața devreme(asa cum am făcut noi), eviți căldura mare din timpul zilei, dar ajuns în partea inferioara a canionului soarele va fi chiar deasupra ta, dacă intri pe traseu mai târziu, atunci când ajungi în partea inferioara a canionului, soarele trece de zenit și te poți bucura de umbra stâncilor, dar dacă prinzi o zi cu temperaturi mari, disconfortul termic îl vei avea și la umbra. Traseul este foarte bine întreținut și are pe tot parcursul lui foarte multi copaci, care te feresc de soarele dogoritor, multe locuri de popas, coșuri de gunoi, wc-uri amenajate, puncte de stingere a incendiului (apropo, fumatul este permis doar în locuri special amenajate) și cel puțin 8 izvoare amenajate cu apa potabila, motiv pentru care nu te încărca cu multa apa, fiindcă ai posibilitatea de a realimenta pe traseu (nu uita când intri pe traseu sa întrebi dacă izvoarele nu au secat, sa nu ai o surpriza și sa te apuci să mă înjuri.) Ținând cont de numărul mare de turiști care traversează canionul zilnic (am înțeles ca sunt peste 500000 anual) nu sunt gunoaie pe jos, din punctul asta de vedere, noi românii mai avem multe de învățat. Traversarea canionului este permisă numai ziua, iar angajații parcului au sarcina de a te opri în cazul în care ai intrat prea târziu, când ajungi într-un anumit punct vei fi direcționat înapoi, iar la ieșire trebuie prezentat biletul pentru a fi siguri ca nu a rămas nimeni în canion. De asemenea, primiți un set de reguli care vizează protejarea parcului și pentru a face experiența sigură și plăcută pentru toată lumea. Gardienii vor să se asigure că toată lumea care intră și iese din canion înainte de lăsarea serii, acesta este motivul pentru care vă roagă să vă prezentați biletul la ieșire.
Pe insula Creta nu exista animale periculoase pentru om precum ursi, lupi, șacali sau șerpi veninoși. Creta fiind un mare producător de miere sunt șanse să întâlnești foarte multe albine. Am rămas surprins când, odată ajuns pe Vârful Timios Stavros 2456m.(Psiloritis) erau o mulțime de albine, dar cum bătea vântul foarte tare nu am avut probleme. In schimb pe Vârful Ypsarion, Insula Thasoss, trebuia să stai cu gura închisă asa multe erau. Singurul "pericol" vine de la scorpioni, de care trebuie sa te ferești, el se adăpostește mai ales în zonele cu pietre dar și în grămezile de lemn uscat. Mușcătura unui scorpion cretan nu este periculoasa, dar este al naibii de dureroasa. Asa ca, dacă dai peste vreunul, nu tine morțiș sa te joci cu el, s-ar putea sa te penalizeze. 
 

Traseu organizat de agențiile de turism locale

Rethimno - National Park of Samaria (cu autocar)
National Park of Samaria - Agia Roumeli (hiking pana în port)
 marcaj: european walking route E4
Agia Roumeli - Skafia ( cu feribot)
Skafia - Rethimno (autocar)

  • Data: 03 august 2020
  • Coordonate intrare în traseu: 35.325268, 23.950653
  • Durata: 5h13' 
  • Distanta parcursa:18,63km (pana în port)
  • Diferențe de nivel: ↘1164m ↗9m
  • Dificultate:mediu
  • Starea marcajelor: european walking route E4
  • Surse de apa: 8 surse de apa amenajate fiecare cu loc de popas
  • Obiective: Samaria Gorges
  • Participanți: Erika și Toni
  • Track (Trail GPS ):Samaria Gorges



Intrare pe canion
Intrare pe canion
Logo Samaria
Poteca foarte bine amenajata coboară în zigzag
În primii 4 km coborâm ⏬ aproximativ 600m diferență de nivel, de aceea este recomandat să ai o încălțăminte ce susține glezna piciorului, în așa fel încât să nu alunece piciorul spre vârful încălțămintei.
coșuri de gunoi, le veți întâlni pe toată lungimea traseului
Acolo unde exista risc de căderi de pietre, poteca este asigurata cu plasa de sarma în asa fel încât sa se reducă riscul accidentărilor.
O buna parte din traseu, poteca este la adăpostul umbrei copacilor.
Punct de belvedere

Stație pentru stingerea incendiilor.
Numeroasele toalete sunt foarte bine semnalizare, am fost nevoit sa intru o singura data, și era foarte curat în toaleta.
Pe durata traseului eu am numărat cel puțin 8 izvoare amenajate, motiv pentru care nu ești nevoit sa iți îngreunezi foarte tare rucsacul. In schimb nu am văzut locuri de unde ai putea sa iți cumperi mâncare, este drept ca noi am evitat popasurile care erau mai aglomerate, din cauza pandemiei. Dar pe toți care mâncau își luau din rucsac. Sa nu uiți sa iei un sandwich la tine.


La fiecare momâie pe care am văzut-o am contribuit și noi cu o piatra 😀
Loc de popas - aici veți întâlni
Caprele sălbatice din Creta, pe care localnici le numesc “agrimia”, sunt întâlnite mai ales în satul Samaria. Samaria este un sat vechi ai cărui locuitori au fost mutați în anul 1962, când întregul defileu a fost declarat parc național. Vechile case încă mai exista și acestea servesc drept locuințe pentru paznicii parcului. Țapul asta a venit la cerșit, a refuzat piersica primita de la niște turiști maghiari pentru boabele de struguri ale francezilor.
In Parcul Național Samaria exista peste 400 de specii de plante, trebuie sa ști că nu ai voie sa rupi nici o floare, asta este singura modalitate de a putea proteja ecosistemul din aceasta zona și bineînțeles de se putea bucura de frumusețea acestuia și nepoții noștri.
heliportul este situat undeva intre km 7 și 8



Ajuns la km 8 încep sa apară pereții verticali,
un anunț cu acest pericol ne sfătuiește sa avem grija



































Am ajuns la Porțile de Fier” (Siderportes) care este cel mai îngust punct al defileului, aproape ca poți sa le atingi cu mâinile întinse, stancile au o înălțime de 350m.
Porțile de Fier” (Siderportes)

Acest avertisment este primul întâlnit, în cazul în care duci o dronă cu tine, întreabă dacă și unde este permis sa o folosești.

Porțile de Fier” (Siderportes)

Porțile de Fier” (Siderportes)


Porțile de Fier” (Siderportes) - atunci când vântul îți fura pălăria de pe cap.
Porțile de Fier” (Siderportes)
Porțile de Fier” (Siderportes)
Porțile de Fier” (Siderportes)
Porțile de Fier” (Siderportes)


Asa cum ți-am spus la ieșire din Parcul Național Samaria trebuie sa prezinți din nou biletul la control





200 m pana în punctul în care așteaptă un localnic cu un microbuz ce preia turiștii veniți de pe canion. Ținând cont de pandemie, noi am preferat sa facem drumul pe jos mai ales ca stand de vorba cu alți turiști romani veniți din alte tari, nu au fost obligați sa facă testul covid.



bilet ferry Ag. Roumeli - Sfakia
La Agia Roumeli poți lua feribotul, fie pentru a ajunge la Loutro si Hora Sfakion, fie pentru a avea merge la Soughia si la Paleochora. La Agia Roumeli, nu am văzut acei "kamakia" adică acei angajați exagerat de persistenți care încearcă sa te convingă sa alegi taverna lor. Dacă iți este foame și dorești sa te răcorești cu un cocktail, poți sa alegi una dintre tavernele care prezintă meniul cel mai atractiv pentru tine. Dacă nu ai ajuns aici cu o excursie organizata cum am făcut noi, și nu te grăbești la hotel  poți rămâne în acest sat de vacanta, într-unul dintre locurile sale de cazare. Trebuie sa știi ca Agia Roumeli se transforma total atunci când pleacă ultimul feribot. Dintr-o data, totul este liniștit și, astfel, vei putea sa descoperi adevărată frumusețe a locului. Bucura-te de un apus de soare pe plaja, ia masa la una dintre taverne si stai la povesti cu localnicii pentru a cunoaște cat mai multe despre acest loc mirific. De asemenea, nu te grăbi dimineața sa părăsești localitatea. Fa o mica plimbare pana la cetatea care se găsește deasupra Agiei Roumeli si bucura-te de o vedere magica. 


preturile la taverna sunt aproximativ la fel ca în stațiunea din care am plecat.




Albumul foto complet îl găsești aici : 320 fotografii din canionul Samaria

Track GPS: Samaria Gorges


jurnaldedrumetii.ro
Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.


Distribuie pe:


Ultimele postări

S-ar putea să-ți placă și:
  • Carpatii Occidentali.
    01.03.2007 - 0 Comments
    Carpații Occidentali reprezintă una dintre cele trei grupe muntoase ale României, alături de Carpații Orientali și Carpații Meridionali. Sunt poziționați între Dunăre, fiind limita sudica,  iar limita nordica pe  râurile Barcău și…
  • Piatra Craivii 1078m, Muntii Trascaului.
    08.11.2020 - 0 Comments
    Știu la ce te-ai gândit când ai văzut titlul, dacă are doar o mie și un pic n-are rost să te duci până acolo. Ei bine, dacă alegi perioada optimă și ai noroc de o vreme bună, asa cum am avut noi, te asigur că merită tot efortul. Oceanul cețos ce ți…
  • Circuitul Galbenei
    07.06.2020 - 1 Comments
    Astăzi vom porni într-o frumoasa drumeție în care vom atinge poate cele mai faine obiective din Munții Apuseni, peșteri, cascade, chei sălbatice, ghețari, poieni încărcate cu flori.Cheile Galbenei este poate cel mai tare si mai fain traseu din zona…
  • Varful Foltea
    20.03.2016 - 0 Comments
    Traseu:  Canton Tortura - Padina Rudarilor  ( nemarcat)  Padina Rudarilor - sub Vârful Strâmba Mare 1830m - Drumul Pietros marcaj:  Drumul Pietros - Vârful Foltea 1963m  (nemarcat) Coordonate (parcare): Canton…




Dacă ți-a plăcut dă un like paginii noastre.
Distribuie:

Postări asemănătoare:

Un comentariu:

Mulțumim pentru comentariu îți vom răspunde cât mai curând posibil.

Ultimele postari:

Recomandarea noastra:

  • Pe urmele stramosilor, in inima Trascaului.
    15.05.2021 - 0 Comments
    Traversarea Cheilor Râmeț prin apă în luna mai este destul de complicata, în primul rând pentru ca apa este foarte rece, și apoi datorită debitului răului, mai ales dacă prinzi și o viitură ce a tulburat pârâul, și nu mai vezi unde pui piciorul.…

Search

Google Translate

Postări populare

POSTĂRI POPULARE

Mai poți vedea și:

  • Vârful Dara 2500m, Vârful Hârtopul Darei 2506m, Vârful Izerului 2429m, Vârful la Fundul Bândei 2454m, Vârful Mușetescu 2495m, Vârful Urlea 2473m,
    21.08.2016 - 0 Comments
    Traseu:  Cabana Valea Sâmbetei - Fereastra Mare a Sâmbetei  marcaj: Fereastra Mare a Sâmbetei - Vârful la Fundul Bândei…
  • Criteriile de clasificare a traseelor montane.
    07.03.2010 - 0 Comments
    Criteriile de clasificare a traseelor turistice montane sunt: timpul de mers,  sezonalitatea,  gradul de dificultate…
  • Munții Neamțului, Vârful Neamțului.
    27.09.2020 - 0 Comments
    Munții Neamțului fac parte din Grupa Carpaților de Curbura și aparțin de Carpații Orientali. Sunt situați intre munții Piatra Mare, Baiului,…
  • Vârful Muntele Mare 1826 m
    17.01.2015 - 0 Comments
     Masivul Muntele Mare este o grupă montană a Munților Apuseni aparținând de lanțul muntos al Carpaților Occidentali. Este situat în partea de…
  • Vârful Musala 2925 m, Muntii Rila - Bulgaria.
    27.07.2018 - 0 Comments
    Varful Musala 27 iulie 2018. Munții Rila. Bulgaria  Traseul începe din Borovets, de unde trebuie să vă urcați cu telegondola până la Cabana…
  • Coltul Data, Munții Trascău
    03.09.2017 - 0 Comments
    Coltul Data nu impresionează prin înălțimea de doar 884m ci mai ales pentru panoramele ce pot fi admirate odată ce ai ajuns în punctele de…
  • Vârful Măgura Mare - Munții Plopiș
    09.02.2020 - 0 Comments
    Sunt convins ca sunt puține persoane pe care ii interesează acest vârf din acest masiv. Un vârf cu o altitudine relativ mica ce nu impresionează…
  • Vârful Bora 2055m - Muntii Latoritei
    06.02.2016 - 0 Comments
      Munții Latoriței sunt o grupă muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului aparținând de lanțul muntos al Carpaților Meridionali. Cel mai…
  • Munții Goșmanu: Vârful Holmul Arșiței și Vârful Cracu Geamăna.
    30.04.2023 - 0 Comments
            Munții Goșmanu sau Culmea Goșmanu - Geamăna este o diviziune a Munților Tarcău și fac parte din grupa muntoasă a…
  • Gura Apelor - Varful Borascu 2158m - Varful Galbena 2194m
    06.09.2020 - 0 Comments
    In urmă cu 4 ani am fost pe vârful Gugu, cel mai înalt vârf din Munții Godeanu, încă de pe atunci am planificat să urc pe Borăscu. Bineînțeles că…
  • Varful Inalatul Mare 1301m. Muntii Mehedinti
    01.01.2021 - 0 Comments
    In noaptea de revelion am închinat un pahar de șampanie (a se citi vin spumant, nu suntem bogați) la ora 12, apoi am sunat stingerea, dimineața…
  • Grupa Carpatii Maramuresului și a Bucovinei.
    15.05.2016 - 0 Comments
    Grupa Carpații Maramureșului și a Bucovinei. /* Recent posts by labels --------------------------------- */ img.label_thumb{ …
  • Cheile Râmetului - Brâna Caprelor - Cheia - Muntii Trascaului
    15.09.2019 - 3 Comments
    Sâmbătă seara când a sunat telefonul am fost cel mai fericit om din Transilvania, nu pot sa zic din toată România, pentru că era unu' din Vaslui…
  • Munții Făgăraș: Cabana Valea Sambetei - Varful Moldoveanu.
    11.08.2018 - 0 Comments
     Munții Făgăraș reprezintă un masiv muntos care face parte din Carpații Meridionali, și în care se află cel mai înalt vârf montan din România,…
  • Masivul Muntele Mic.
    24.06.2017 - 0 Comments
    Masivul Muntele Mic este un grup muntos din Munții Retezat-Godeanu, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Meridionali. Se găsește între Munții…

Mai poti vedea:

  • Cheile Crivadiei
    27.08.2020 - 0 Comments
      Dacă ai ajuns în zona Hațegului, musai să îți faci timp sa vizitezi Cheile Crivadia, un canion atât de îngust încât uneori întinzând…
  • Munții Căpățânii: Vârful Nedeia 2130m.
    06.06.2021 - 0 Comments
    Pentru a ajunge la Lacul Petrimanu ești nevoit sa parcurgi drumul DJ701D, un drum asfaltat de pe vremea lui Ceaușescu ce încă de atunci se află …
  • Cascada Cailor
    17.06.2019 - 0 Comments
      Cascada Cailor Cascada Cailor  este situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa…
  • Munții din Romania.
    01.01.2007 - 0 Comments
    /* Recent posts by labels --------------------------------- */ img.label_thumb{ float:left; margin-right:10px !important; …
  • Pestera Romanesti
    07.03.2021 - 0 Comments
    Dacă tot ne-a rămas timp după tura de dimineață de pe Padeș, am decis să vizităm și Peștera Romanești. Sunt două variante să ajungi la Peștera…

Arhivă

Etichete

Albania (2) Ansamblul de mori de apă de la Rudăria (1) Arborele Sequoia (2) Arieșeni (1) Avenul Bortig (1) Babele la Sfat (1) Balcon Bedeleu (2) Balos Beach (1) Banski Suhodol (1) Băile Herculane (1) Bâlea Lac (1) Brana Caprelor Bucegi (1) Brana Caprelor Buila Vanturarita (1) Brana Caprelor Trascau (2) Bucovina (1) Bulgaria (6) Cabana Barcaciu (1) Cabana Bârcaciu (1) Cabana Buta (2) Cabana Cheia (2) Cabana Ciucaș (1) Cabana Dochia (2) Cabana Groapa Seaca (1) Cabana Mălăiești (2) Cabana Muntele Rosu (1) Cabana Negoiu (1) Cabana Piatra Mare (1) Cabana Piatra Singuratica (2) Cabana Podragu (2) Cabana Suru (1) Cabana Valea Sâmbetei (2) Cabana Voina (1) Canionul 7 Scari (1) Canionul Samaria (1) Carpații de Curbura (9) Carpații Meridionali (27) Carpații Occidentali (13) Carpații Orientali (29) Cascada Apa Spânzurată (1) Cascada Bâlea (1) Cascada Beusnita (1) Cascada Bigăr (1) Cascada Burăul Mare (1) Cascada Cailor (1) Cascada Cârșa (1) Cascada Cociului (1) Cascada de Travertin (2) Cascada Duruitoarea (1) Cascada Evantai (1) Cascada Fecioara Maria (2) Cascada Krushuna (1) Cascada Misterioasa (1) Cascada Moara Dracilor (1) Cascada Moceriș (1) Cascada Modăvița (1) Cascada Pătrăhăiţeşti (1) Cascada Șușara (1) Cascada Vălul Miresei (1) Cascada Vânturătoarea (2) Cascada Vârciorog (3) Cazanele Dunării (1) Căldarea Berbecilor (1) Cătunul Cheia (1) câinii de la stână (1) cel mai înalt vârf din (77) Cerdacul Stanciului (1) Cetatea Mălăiești (1) Cetatea Medievala Bologa (1) Cetatea Trascaului (1) Cheile Băniței (1) Cheile Caprei (1) Cheile Corcoaiei (1) Cheile Crivadia (1) Cheile Dragoiului (1) Cheile Feregari (2) Cheile Galbenei (2) Cheile Jelărăului (1) Cheile Nerei (1) Cheile Rametului (1) Cheile Râmețului (1) Cheile Silosului (1) Cheile Șușara (1) Cheile Tâmnei (1) Cheile Turcului (1) Cheile Țâsnei (3) Cheile Vălișoarei (2) Circuitul Foișoarelor (1) Circuitul Galbenei (3) Coltul Plesii (1) Creasta Cocosului (2) Creasta Cocoșului (1) Creasta Oslea (3) Creasta Sudică (1) Crovul Mare (2) Crovul Medved (1) Crovul Porculuivârful Pietrele Albe (1) Crucea Albă (1) Custura Sărății (1) Cușma Dorobanțului (1) Drumul lui Deubel (1) Efectul Gloria (1) Fața Pietrii (1) Fântâna Moșului (1) Fereastra Zmeilor (2) Fundatura Ponorului (1) Gaura Turcească (1) Ghețarul de la Scărișoara (1) Giola (1) Golem Korab 2764m (1) Grecia (5) Groapa Ruginoasa (2) Grota cu Aburi (1) Grota Haiducilor (2) Grota lui Serban (1) Grup montan separat (1) Grupa Bucegi (5) Grupa Carpații Maramureșului și Bucovinei (13) Grupa Carpații Moldo-Transilvani (8) Grupa Iezer-Păpușa-Făgăraș (10) Grupa Munții Apuseni (15) Grupa Parâng-Șureanu-Lotrului (3) Grupa Retezat Godeanu (10) Gura Diham (1) Hornul Mare (1) Iezerul Caprei (1) Iezerul Șureanu (1) Iezerul Triunghiular (1) Inelet (1) Insula Creta (3) Insula Thassos (3) Izbucul Cotețul Dobreștilor (1) Izbucul Tauz (2) Jepii Mici (1) Kakoskala (1) Koncheto (1) La 3 pasi de moarte (2) La Găvane (1) La Lanțuri (1) La Prepeleac (1) Lacul Galesu (1) Lacul Balea (1) Lacul Bucura (2) Lacul Capra (1) Lacul Călțun (1) Lacul Debar (1) Lacul Dracului (1) Lacul Galeș (1) Lacul Gâlcescu (2) Lacul Lala (1) Lacul Lung (2) Lacul Mavrovo (2) Lacul Mândra (1) Lacul Mija (2) Lacul Ohrid (1) Lacul Pencu (1) Lacul Podragu (1) Lacul Podu Giurgiului (1) Lacul Roșiile (2) Lacul Vidal (1) Lacul Vinderel (1) Lacul Vulturilor (1) Lacul Zănoaga Mare (2) Louki (1) Louki Mytika (1) Lumea Pierduta (2) Lumea Pierdută (1) Macedonia (2) Marcajele si indicatoarele turistice (1) Marele Grohotiș (1) Masivul Buila Vânturarița (2) Masivul Cozia (1) Masivul Muntele Mare (8) Masivul Muntele Mic (3) Masivul Piatra Mare (1) Masivul Piule-Iorgovanu (7) Masivul Postăvarul (1) Masivul Vlădeasa (1) Măgura Uroiului (1) Minele de fier medievale (1) Muntele Cetii (1) Muntele Olimp (1) Muntii Apuseni (1) Muntii Rez (1) Munții Almăjului (5) Munții Aninei (6) Munții Apuseni (4) Munții Baiului (1) Munții Balcani (3) Munții Banatului (4) Munții Bârgău (1) Munții Berzunți (1) Munții Bihor (30) Munții Bucegi (5) Munții Călimani (3) Munții Căpățânii (3) Munții Ceahlău (2) Munții Cernei (8) Munții Cindrel (6) Munții Ciucaș (4) Munții Codru Moma (2) Munții Cozia (1) Munții din Romania (1) Munții din România (1) Munții Dobrogei (1) Munții Dognecei (1) Munții Făgăraș (23) Munții Găina (2) Munții Ghițu (1) Munții Gilău (2) Munții Giumalău (1) Munții Giurgeului (1) Munții Godeanu (2) Munții Goșmanu (1) Munții Grohotiș (1) Munții Gurghiului (1) Munții Gutâi (1) Munții Harghita (1) Munții Hășmaș (2) Munții Iezer-Păpușa (1) Munții Igniș (1) Munții Întorsurii (1) Munții Latoriței (1) Munții Lăpușului (1) Munții Locvei (4) Munții Lotrului (3) Munții Maramureșului (2) Munții Măcin (1) Munții Mehedinți (11) Munții Meseș (1) Munții Metaliferi (2) Munții Neamțului (1) Munții Nemira. traversare (1) Munții Oaș (1) Munții Parâng (9) Munții Pădurea Craiului (1) Munții Penteleu (1) Munții Piatra Craiului (3) Munții Pirin (1) Munții Plopiș (1) Munții Poiana Ruscă (2) Munții Rarău (1) Munții Retezat (12) Munții Rila (1) Munții Rodnei (4) Munții Siriu (1) Munții Suhard (1) Munții Șes (1) Munții Șureanu (6) Munții Trascăului (40) Munții Tulișa (1) Munții Țaga (1) Munții Țarcu (1) Munții Țibleș (1) Munții Vâlcan (3) Munții Vlădeasa (1) Munții Vulcan (2) Munții Zărand (1) Muzeul Viu "La Origini" (1) Nordica (1) Obcina Feredeului (1) Ochii lui Dumnezeu (1) Ochiul Albastru (1) Ochiul Balaurului (1) Ochiul Bei (1) Padis (8) Padiș (2) Palaghia (1) Palma lui Dumnezeu (1) Paradise Beach (1) Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița (1) Pestera Caput (1) Pestera Cetatile Radesei (3) Pestera Podului (1) Peștera Bisericuța (5) Peștera Bolii (1) Peștera Calului (1) Peștera Căput (1) Peștera Coiba Mare (2) Peștera Coiba Mica (1) Peștera cu Apa (1) Peștera de la Groși (4) Peștera Devetashka (1) Peștera Focul Viu (1) Peștera Ghețarul de la Vârtop (1) Peștera Haiducilor (1) Peștera Liliecilor (1) Peștera lui Peștereanu (2) Peștera Maarata (1) Peștera Poarta Lui Ionele (1) Peștera Prohodna (1) Peștera Romanești (1) Peștera Soroniște (1) Peștera Valea Cetății (1) Peștera Vodopada (1) Peștera Zâduită (1) Piatra Butanului (2) Piatra Cetii (1) Piatra Cheii (1) Piatra Craivii (2) Piatra cu Urda (1) Piatra Grohotișului (1) Piatra Iorgovanului (3) Piatra Iorgovanului 2014m (1) Piatra Lăcrimată (1) Piatra lui Lucaci (1) Piatra Mare a Cloșanilor (1) Piatra Mica (1) Piatra Pușcată (1) Piatra Secuiului (3) Piatra Singuratica (1) Pietrele Albe (1) Pietrele Doamnei (1) Piscina Albastra (1) Piscul Negru (2) Platoul Carstic Ciumerna (6) Poarta Zmeilor (3) Podul Lui Dumnezeu (1) Podul Suspendat din Dâlma Ciocanelor (1) Poiana Balta Cerbului (1) Poiana cu Narcise (2) Poiana Glavoi (6) Poiana Glăvoi (1) Poiana Neamțului (1) Poiana Pelegii (2) Poiana Ponor (1) Portița Viștei (1) Porțile Închise (1) Prăpastia Ursului (1) Refugiul Agatat (1) Refugiul Agățat (1) Refugiul Călțun (1) Refugiul Turneanu (1) Retezatul Mic (3) Rimetea (3) Santinela (1) Scaunul Domnului (1) Scărița Belioara (5) Scocul Iarului (2) Scocul Urzicarului (1) Scutul Dobrogean (1) Spectrul Brocken (1) Spinarea Balaurului (3) Stâna lui Burnei (1) Strunga Doamnei (3) Șaua Jigora (1) Șaua Podragu (1) Șaua Șteflesti (1) Tăul dintre Brazi (1) The Blue Eye (1) Tigăile Mari (1) Trasee turistice Munții Trascăului (1) traversări (6) Turnu Rosu (1) ț ă â (1) utile (12) Valea Gaura (1) Valea lui Stan (1) Varful Borăscu (1) Varful Galbena (1) Vârful Albele 2013m (1) Vârful Arcer (1) Vârful Ardascheia (5) Vârful Arjana (1) Vârful Baiul Mare (1) Vârful Bătrâna (1) Vârful Biharia (2) Vârful Bihor (5) Vârful Biserica Motului (1) Vârful Bistriciorul (1) Vârful Bodea (1) Vârful Bora (1) Vârful Boul (1) Vârful Bran (1) Vârful Brusturu (1) Vârful Bucsoiu (2) Vârful Bucura Dumbrava (3) Vârful Bucura1 (1) Vârful Buhăescu Mare (1) Vârful Capra (2) Vârful Capul Dealului (1) Vârful Cațaveiu 2287m (1) Vârful Căleanu (1) Vârful Cârja (3) Vârful Chica Fedeleșului (1) Vârful Chicera Comorii 1475m (1) Vârful Cindrel (2) Vârful Ciortea Est (1) Vârful Ciortea Vest (1) Vârful Ciucaru Mare (1) Vârful Ciucaș (2) Vârful Ciuha Mare (1) Vârful Coasta lui Rus (1) Vârful Colții Obârșiei (1) Vârful Corhanul Mare (1) Vârful Cornul Călțunului (1) vârful Coștegu (1) Vârful Cozia (2) Vârful Cracu Geamăna (1) Vârful Cristești (1) Vârful Cucurbăta Mare (5) Vârful Culmea Poeții (1) Vârful Custura (3) Vârful Dara (1) Vârful Dara 2500m (1) Vârful Data (2) Vârful Dâmbău (2) Vârful Dealul Mare (1) Vârful Domogled (2) Vârful Drocea (1) Vârful Farcău (1) Vârful Farcu (1) Vârful Fața lui Ilie (1) Vârful Foltea (1) Vârful Găina (1) Vârful Găuri (1) Vârful Gârbova (1) Vârful Gemănarea (1) Vârful Ghițu (1) Vârful Giumalău (1) Vârful Godeanu (1) Vârful Grohotiș (1) Vârful Gropșoarele (2) Vârful Gugu (1) Vârful Harghita Mădăraş (1) Vârful Hăghimașu Mare (1) Vârful Hășmașul Mare 1792m (2) Vârful Hârtopul Darei (1) Vârful Hârtopul Darei 2506m (1) Vârful Heniul Mare (1) Vârful Hodrângușa (1) Vârful Holmul Arșiței (1) Vârful Iezerul Mare (1) Vârful Igniș (1) Vârful Inălățul Mare (1) Vârful Ineu (1) Vârful Ineuț (1) Vârful Izerului 2429m (1) Vârful Izoiu (1) Vârful Korab 2764m (1) Vârful Kutelo (1) Vârful la Fundul Bândei 2454m (1) Vârful La Om (Piscul Baciului) (2) Vârful Laițel (1) Vârful Laițel 2390m (1) Vârful Leordișului (1) Vârful Lespezi (4) Vârful lui Pătru (1) Vârful lui Stan (2) Vârful Mare (1) Vârful Măgura (2) Vârful Măgura Mare (1) Vârful Măgura Priei (1) Vârful Mălâia (1) Vârful Mihăilecu (1) vârful Mija (1) Vârful Mircii (2) Vârful Moldoveanu (4) vârful Muncelului (1) Vârful Muntele Mare 1826 m (1) Vârful Muntele Mic (2) Vârful Muntele Rosu (1) Vârful Musala (1) Vârful Mușetescu 2495m (1) Vârful Mytikas (1) Vârful Neamțului (1) Vârful Nedeia (1) Vârful Negoiu 2535m (4) Vârful Negoiu Unguresc (1) Vârful Negovanu (1) Vârful Nemira Mare (1) Vârful Netedu (1) Vârful Ocolit (2) Vârful Omu (4) Vârful Omului (1) Vârful Oslea (3) Vârful Padeș (1) Vârful Parângul Mare (3) Vârful Parângul Mic (1) Vârful Păpușa (4) Vârful Părăginoasa (1) Vârful Peleaga (5) Vârful Penteleu (1) Vârful Piatra Arsa (1) Vârful Piatra Ascuțită (1) Vârful Piatra Grăitoare (3) vârful Piatra Tăiată (1) vârful Piatra Vâscului (1) Vârful Pietrosu Călimani (1) Vârful Pietrosul Rodnei (2) Vârful Piliștea (1) Vârful Piule Iorgovanu 2081m (2) vârful Plaiului (1) Vârful Pleșu (1) Vârful Podeanu (1) Vârful Poienița 1437m (1) Vârful Pop Ivan (1) Vârful Postăvarul (1) Vârful Prejba (2) Vârful Presaca Coiagiului (1) Vârful Prisecu (1) Vârful Prislop (1) Vârful Prișca (1) Vârful Râpa (1) Vârful Retezat (4) Vârful Roșu (1) Vârful Saca Mare (1) Vârful Scara (2) Vârful Skala (1) Vârful Stoienița (1) Vârful Stracioru (1) Vârful Surdu (2) Vârful Suru (2) Vârful Svinecea Mare (2) Vârful Șandru Mare (1) vârful Șerban (1) Vârful Șerbota (1) Vârful Ștefanu (1) Vârful Șteflești (1) Vârful Șteviei (1) Vârful Șușcu (1) Vârful Tătaru (1) Vârful Timios Stavros 2456m (1) Vârful Toaca (1) Vârful Trescovăţ (1) Vârful Tulișa (1) Vârful Turcina Negovanului (1) Vârful Țagla (1) Vârful Țarcu (1) Vârful Țibleș (1) Vârful Țuțuiatul (1) Vârful Ugerului (3) Vârful Urlea 2473m (1) Vârful Văratec (1) Vârful Vânătarea Lui Buteanu (3) Vârful Vânturarița Mare (1) vârful Veju Mare (1) Vârful Vihren (2) Vârful Viștea Mare (4) Vârful Vlădeasa (1) Vârful Vulcan (2) Vârful Vultureasa (1) Vârful Ypsarion (1) Vârful Zăganu (1) Zăpodie (1)

Mai poți vedea:

  • Operatiunea
    03.03.2019 - 0 Comments
                          In 20…
  • Cascada Fecioara Maria
    31.12.2020 - 0 Comments
    Traseul spre cascada Fecioara Maria pornește de la Podul Vânturătorii ce se afla la 12 km de…

Ne găsești si pe: